01
/
01
/
Logo

Martinssons varv

“Bröderna Martinssons varv vid Svineviken på nordvästra Orust har en naturligt skyddad hamn med goda tilläggsmöjligheter. Grundat 1946 av bröderna Karl, Gustav, Torsten och Eric Martinsson. till en början satsade man på nybyggnation av träbåtar, både segel- och motorbåtar. 

När plasten slog igenom på 1970-talet bytte varvet inriktning. Nu utförde man träarbeten såsom reparationer och gjutformar till plastbåtsindustrin samt att legoproduktionen till de större varven utvidgades. Dessutom satsade man på mastarbeten och motorreparationer, vilket än idag är en viktig del av varvets verksamhet. Under den här perioden blev också vinteruppläggning av båtar alltmer betydelsefullt.  

Idag har företaget sju heltidsanställda som utför fullständig service av både båtar och motorer samt installation av utrustning och instrument.”

Bröderna Martinssons varv hade en hemsida vars glansdagar sedan länge var förbi. Vi tog fram en enkel men stilren hemsida till varvet som nu ger dem ett betydligt bättre intryck hos deras kunder. Tack vare att den är byggd i WordPress så kan dem enkelt administrera hemsidan själva utan vår hjälp, precis som det skall vara!