fbpx

Google Ads (SEM)

Google Ads Göteborg

Google Ads är namnet på Google’s betalda sökmotorannonsering-tjänst, tidigare känd som Google AdWords. 
Genom att använda er av Google Ads kan ni enkelt synas högre i sökresultatet.

— Vad är Google Ads (SEM)

Google Ads

Google Ads är ett verktyg vi på Blå Webbyrå använder oss flitigt av när det kommer till att öka våra kunders konverteringar. Genom att öka engagemanget hos era kunder vid exempelvis produktsök på Google, kan vi öka er omsättning. Men innan vi går in på hur vi på Blå Webbyrå kan hjälpa er att öka er konverteringsgrad samt omsättning är en kort förklaring av Google Ads på sin plats.

Google Ads är som man kan höra på namnet, en annonstjänst Google erbjuder till sina kunder. Genom att låta oss på Blå Webbyrå hjälpa erat företag att starta en annonskampanj som vi optimerar efter just de keywords ni vill ranka på, kommer vi att kunna driva mer trafik till er hemsida/e-handel.

Google Ads är vad många anser som motsatsen till det organiska rankningssystemet Google använder sig utav, där aktörer som exempelvis vi på Blå Webbyrå jobbar med sökmotorsoptimering (SEO) för att få just er hemsida/e-handel att hamna så högt upp som möjligt när en potentiell kund söker på just det ordet (keyword) ni vill ranka på. Vill ni läsa mer om just sökmotorsoptimering (SEO) har vi skrivit ett inlägg om det här!

Låt oss säga att ni driver ett måleri i Göteborg. När en ny potentiell kund inser att semesterprojektet med att måla om sommarstugan troligtvis inte kommer att bli av (Något vi tror många känner igen sig i) väljer kunder i stället att leta efter ett måleri i Göteborg som kan hjälpa till med detta. En sökning på “Målerifirma Göteborg” resulterar i följande:

Vad är Google Ads?

Som ni ser i bilden ovan är de rödmarkerade resultaten så kallade Google Ads, alltså er potentiella plats i ett sökresultat. Vissa byråer hävdar att dessa annonser inte är något kunder bör lägga pengar på, utan att ni som kund i stället skall fokusera helt på det organiska sökresultatet genom SEO (grönmarkerat). Detta är något vi på Blå Webbyrå tycker är direkt felaktigt, vi hävdar att ni genom att diversifiera er marknadsföring kan med relativt enkla medel åstadkomma bra konverteringar och på så sätt öka er omsättning utan att behöva lägga hela marknadsföringsbudgeten på SEO. SEO kan nämligen kräva enorma summor om erat företag är aktörer på en konkurrensutsatt marknad.

Vad är Google Shopping?

Google Shopping är Googles satsning på att leverera trafik till e-handlare genom att direkt visa upp produkter högst upp bland sökträffarna, trafik som sedan kan konverteras till ett köp. Detta är till för att först och främst göra det enklare för slutkunden att hitta en specifik produkt utan att behöva gå in på var och en av hemsidorna i sökflödet. Men det finns givetvis även till för att du som e-handlare skall kunna driva fler kunder till din hemsida.

För att illustrera hur Google Shopping fungerar visar vi här med ett exempel:
Låt oss säga att du är trött på att ta cykeln till jobbet, du vill använda dig av ett annat färdmedel men att betala dyrt för att hyra en av de elsparkcyklar som står (ligger) och skräpar på gatorna är inte ett alternativ.
Du slänger en snabb blick på din cykel (som borde gått i pension för flera år sedan) och suckar, tar upp telefonen och skriver  “elsparkcykel” i Googles sökfält. Ditt sök resulterar i följande:

Vad är Google Shopping?

Det rödmarkerade i bilden är Google Shopping. Google Shopping fungerar på liknande sätt som Google Ads, de produkter som syns högst upp efter sökningen på “elsparkcykel” är produktannonser där ditt företag kan synas.

Hur går detta till? Jo, genom att vi på Blå Webbyrå tillsammans med erat företag tar fram de produkter och keywords ni vill ska komma upp vid en sökning som i exemplet ovan. Google Shopping passar både mindre e-handlare som inte har tillräckligt med medel för att anlita en SEO-konsult och större e-handlare som vill öka omsättningen. Det är med andra ord viktigt att synas i det här fältet för det ger onekligen resultat.

Varför ni ska låta oss på Blå Webbyrå sköta era anonser på Google Ads?

Genom att implementera Google Ads och Google Shopping som en del av er marknadsföringsstrategi kan ni med relativt enkla medel både öka er trafik till hemsidan eller e-handel samt öka er konverteringsgrad. Det här är framför allt en bra kanal när er e-handel är helt eller relativt nystartad då det tar lång tid att klättra bland de organiska sökresultaten. Just Google Shopping förespråkar vi dock alltid till e-handlare då det, som vi skrivit, går att få väldigt fina resultat från dessa annonser.

— Tidigare case

Kontakt

Behöver ni hjälp med SEO, SEM,
ny hemsida eller att bygga en e-handel?
Dra iväg ett mail så hör vi av oss
så fort vi kan!
Tel. 031 - 65 22 22
Email: hej@blawebbyra.se
Göteborgsvägen 89, Mölndal

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas...
Eller kanske över en golfrunda?