fbpx

Hur vi levererade ett ROAS på 2182% till Köksglädje.se genom Google Shopping Ads

Google Shopping Ads

Artikelns innehåll

Har du en e-handel som du vill skall växa? Har du hört talas om Google Shopping ads? Oavsett om svaret eller ja eller nej på den senare frågan, listen up!

Vi tänkte visa hur vi på Blå Webbyrå genererade en fantastisk försäljning för köksglädje.se genom Google Ads, närmare bestämt med Google Shopping Ads. Här har vi en e-handel som verkligen fått valuta för sina pengar som de spenderat på Google Ads tack vare oss, med en ROAS på hela 2182%.

Vad är Google Shopping Ads?

Inom Google Ads finns det olika typer av annonser, till exempel de annonser som hamnar ovanför det organiska sökresultatet men även den del som vi skall gå in närmare på nu, kallad Google Shopping Ads. 

Google Shopping Ads har funnits med ett bra tag men, först lanserad 2002 som en prisjämförelsetjänst under namnet Froogle. Froogle crawlade hemsidor efter produkter och visade sedan dessa genom prisjämförelse. Konceptet har sedan förändrats stort under åren till att bli en tjänst som använder en så kallad “pay-to-play” modell. 

Google Ads shoppingdel har utvecklats till att bli ett oerhört kraftfullt verktyg för e-handlare och webbshoppar då produkterna exponeras på ett sätt som gör det väldigt enkelt för konsumenterna att hitta dem. Det gör att nätshoppingen blir väldigt lättillgänglig och konverteringsgraden ökar vilket ni kommer kunna se tydligt här nedan.

Köksglädje.se

Köksglädje.se är en webbshop som har några tusen olika produkter i sitt sortiment, främst inriktat mot kökstillbehör samt heminredning. Tidigare har försäljningskanalerna enbart varit via olika marknadsplatser som till exempel CDON, Tradera och Fyndiq m.fl, 2020 bestämde man sig för att utveckla verksamheten och skapa sin egen försäljningskanal genom en egen e-handel som vi tog fram och levererade i början av sommaren. Möjligheten att sälja via flera kanaler samtidigt möjliggjordes tack vare tjänsten Sello, då Köksglädje sköter hela sin lager- och orderhantering från deras sida vilket gör arbetet väldigt effektivt. Blå Webbyrå hjälpte till att koppla samman Sello med deras e-handel så att de på ett smidigt sätt kan administrera alla ordrar på ett och samma ställe.

Eftersom deras egen webbshop var nystartad för året behövde de hjälp med att nå ut till kunder så att trafiken och försäljningen kunde komma igång på deras nya hemsida. Då föreslog vi Google Ads och Google Shopping Ads, resultatet kan ni se här nedan.

Resultatet från Google Ads

Köksglädje investerade 9200 kronor i sin kampanjbudget för Google Shopping Ads under en 10-veckorsperiod. Den totala försäljningen som tillskrevs Google Shopping Ads, alltså vad investeringen om 9200 kronor genererade, landade på hela 200 720 kronor. Det ger en ROAS på fantastiska 2182%. Med andra ord förvandlades varje spenderad krona till en försäljning om drygt 22 kronor.

Totalt visades annonsen 580 865 gånger och antalet klick blev 8741 stycken. Både vi på Blå Webbyrå och Köksglädje känner oss väldigt nöjda med resultatet vilket har lett till att samarbetet fortsätter löpande i form av vår support kring Google Ads. 

Vill du också få hjälp av oss på Blå Webbyrå med att öka din försäljning genom Google Ads/Google Shopping Ads? Kontakta oss idag för en kostnadsfri analys och offert, låt oss skapa tillväxt tillsammans!

P.S
Vi påtalar alltid vikten av att hemsidor och inte minst webbshoppar är mobilanpassade, vi vill därför passa på att visa hur fördelningen av vilka typer av enheter som använts till att utföra köp som skett genom Google Shopping Adsen vi gjorde vi Köksglädje.

Google Shopping

Som ni ser står mobiltelefoner för en solklar majoritet av de typer av enheter som använts för att besöka Köksglädjes hemsida och utföra köp. Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert på en mobilanpassad e-handel!

Dela artikel
— Ytterligare läsning
Affiliating

Förutom att bygga hemsidor och arbeta med SEO för våra kunder gillar vi att driva andra projekt. Eftersom vi älskar SEO ligger naturligt affiliate marketing

hemsida till hotell
Hemsida
Hemsida till hotell

Driver du ett hotell/pensionat/vandrarhem eller skall du snart öppna nytt? Är du i behov av en ny hemsida till Blå Webbyrå letar efter en verksamhet

Kontakt
Behöver ni hjälp med SEO, SEM,
ny hemsida eller att bygga en e-handel?
Dra iväg ett mail så hör vi av oss
så fort vi kan!
Tel. 031 - 65 22 22
Email: hej@blawebbyra.se
Göteborgsvägen 89, Mölndal

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas...
Eller kanske över en golfrunda?