fbpx

5 anledningar till varför ni behöver en snabb hemsida!

snabb hemsida

Artikelns innehåll

Jag vill göra min hemsida snabbare!

En snabb hemsida är oerhört viktigt. Först och främst för användarupplevelsen, ingen gillar en långsam hemsida där du som besökare får sitta och vänta på att sidan skall ladda klart. Det här går hand i hand med hemsidans hastighet ur SEO synpunkt, Google vill att hemsidor som skall ranka högt skall vara användarvänliga. Det innebär alltså att om hemsidan är optimerad för att ladda snabbt så kommer den samtidigt ranka högre i det organiska sökresultatet. Man har alltså allt att vinna på att ha en hemsida som laddar snabbt för besökare.

Hur får jag min hemsida att ladda snabbt? Kan Blå Webbyrå hjälpa mig så att min WordPress hemsida laddar snabbare?

Absolut! Blå Webbyrå hjälper gladeligen till med att höja prestandan för din hemsida, även om det inte är vi som från början byggt det. Hur stort arbetet är och med andra ord vad ett sådant arbete kostar beror helt på dina förutsättningar. Till exempel spelar saker som hemsidans storlek, innehåll samt vilken hosting som används in. Vi börjar alltid med att göra en analys av den specifika hemsidan och lämnar därefter ett gratis kostnadsförslag på vad optimeringen kommer kosta. Efter godkänd offert startar vi omgående arbetet med att göra din hemsida snabbare med hjälp av våra beprövade verktyg, efter avslutat arbete visar vi upp skillnaden i siffror för dig. Har du en hemsida som är väldigt långsam kommer du märka stor skillnad när vårat arbete är slutfört.

Snabba hemsidor och statistik

Visste du att 37% av dina besökare lämnar hemsidan om den tar 5 sekunder att ladda? Här kommer lite statistik som visar på vikten av att ha en snabb hemsida.

  1. En sekunds fördröjning av hemsidans laddning resulterar i 7% färre konverteringar.
  2. Hemsidans hastighet i mobilenheter är en viktig SEO faktor för att hemsidan skall ranka hos Google.
  3. 46% av internetanvändare besöker inte samma hemsida igen om den har dålig prestanda och laddar långsamt.

Fördelar med en snabb hemsida

  1. Bättre användarupplevelse vilket resulterar i att det är större chans att besökaren återkommer.
  2. Bättre användarupplevelse vilket avsevärt höjer chansen till att besöken på hemsidan blir till konverteringar.
  3. Bättre ranking på Google vilket resulterar i mer exponering av hemsidan samt företaget och således högre omsättning då fler hittar till just din hemsida.
  4. När du själv arbetar med hemsidan eller uppdaterar den kommer ditt eget arbete gå snabbare så att du får tid för annat.

Vill du få hjälp av Blå Webbyrå med att göra din WordPress hemsida snabb? Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert!

Dela artikel
— Ytterligare läsning
Affiliating

Förutom att bygga hemsidor och arbeta med SEO för våra kunder gillar vi att driva andra projekt. Eftersom vi älskar SEO ligger naturligt affiliate marketing

hemsida till hotell
Hemsida
Hemsida till hotell

Driver du ett hotell/pensionat/vandrarhem eller skall du snart öppna nytt? Är du i behov av en ny hemsida till Blå Webbyrå letar efter en verksamhet

Kontakt
Behöver ni hjälp med SEO, SEM,
ny hemsida eller att bygga en e-handel?
Dra iväg ett mail så hör vi av oss
så fort vi kan!
Tel. 031 - 65 22 22
Email: hej@blawebbyra.se
Göteborgsvägen 89, Mölndal

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas...
Eller kanske över en golfrunda?