fbpx
Kundcase

Köksglädje.se

Mobilanpassad e-handel med Klarna betallösning, lagerhantering i Sello och fantastisk försäljning genererad genom Google Shopping Ads. Låt er inspireras till vad vi kan göra för er framtida e-handel!

Beställare

Uppdrag

Tjänster

— WordPress
— Woocommerce
— Klarna betallösning
— Sello lagerhantering
— Chattfunktion

— E-handel

Köksglädje.se sålde redan sina produkter på internet när vi fick frågan om att hjälpa dem att öka sin försäljning. Dock såldes inga produkter via en egen e-handel utan via marknadsplatser vilket genererade en hyfsad försäljning, däremot såg man möjligheten i att sälja via en egen e-handel för att bygga sitt eget varumärke samt att marginalen vid försäljning via den egna e-handeln skulle vara betydligt bättre än vad den var genom marknadsplatserna.

Först tog vi fram en logotyp och ett designförslag för hur e-handeln skulle se ut. När detta blivit godkänt satte vi igång byggandet av e-handeln där vi fokuserade på att det skulle vara en för kunden enkel hemsida att använda sig av och att det skulle vara lätt att gå från tillägg i varukorgen till avslut. Vi ville alltså hjälpa till att få en så hög konverteringsgrad som möjligt, samtidigt som Köksglädje.se ville att e-handeln skulle ha en “mysig” känsla som på något sätt återspeglar att det är ett familjeföretag som driver den.

WordPress

E-handeln byggdes i WordPress för att göra det enkelt för Köksglädje att administrera sin egen hemsida utan att konstant behöva be oss om hjälp, med andra ord lägre driftkostnad. Dessutom är e-handeln skalbar på ett enkelt sätt och möjligheterna för vad som går att göra nästan oändliga.

Woocommerce

Vi använde oss av Woocommerce vilket är e-handelstillägget för WordPress. Med ett tydligt och lättförståeligt gränssnitt är det busenkelt för e-handlaren att avända Woocommerce för att administrera sina produkter och lager. Just i det här fallet används Woocommerce inte i så stor utsträckning då produkt- och lagerhantering sker i lösningen Sello, men Woocommerce är tillägget som gör kopplingen mellan hemsidan och Sello möjlig. Mer om Sello nedan.

Klarna betallösning

Enkelt, snabbt och smidigt. Klarnas betallösning är oerhörd populär bland e-handlare vilket gjort att en stor andel av de som handlar på nätet redan har en användare hos betaltjänsten. Det gör utcheckningen på Köksglädje busenkel, självklart går det att handla genom ett “gästkonto” om kunden inte vill ha ett Klarna-konto. Betallösningen gör det möjligt för kunden att handla via kort, faktura samt delbetalning.

Sello lagerhantering

Man ville fortsatt sälja via marknadsplatserna samtidigt som försäljningen skulle ske via den nya e-handeln. För att göra det här riktigt smidigt så sköts produkt- och lagerhanteringen för alla försäljningskanaler via Sello. Allt sker alltså på samma ställe och alla ordrar från de olika kanalerna hamnar i en och samma lista så att man slipper hålla koll på olika ställen. Enkelt, smidigt och effektivt för Köksglädje!

Chattfunktion

För att göra det riktigt enkelt för kunderna att komma i kontakt med Köksglädje för till exempel produktfrågor eller funderingar kring en order implementerade vi en chattfunktion. Den här funktionen har varit väldigt välanvänd av kunderna och vi har tydligt kunnat se att orderingången ökat då det förenklar köpprocessen samt att man kunnat marknadsföra erbjudanden genom chatten, till exempel skicka rabattkoder.

— Google Ads

Google Shopping Ads

När e-handeln var färdigbyggd och publicerad var det dags att driva trafik till den genom marknadsföring. Vi föreslog Google Shopping Ads vilket har genererat en fin försäljning och riktigt bra avkastning på de pengar som investerats i detta. Varje investerad krona genererade en försäljning om 22 kronor och ett ROAS på 2182 %, det här kan du läsa mer om i vårat inlägg genom att klicka här.

— Resultatet av Google Shopping Ads under tio veckor

0 %
ROAS
0
Intäkter
0
Beställningar

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

— Cissi, grundare köksglädje.se

— Tidigare case

Kontakt

Behöver ni hjälp med SEO, SEM,
ny hemsida eller att bygga en e-handel?
Dra iväg ett mail så hör vi av oss
så fort vi kan!
Tel. 031 - 65 22 22
Email: hej@blawebbyra.se
Göteborgsvägen 89, Mölndal

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas.

Är det något du undrar över?
Tveka inte på att höra av dig till oss, vi tar gärna en kaffe tillsammans med er och diskuterar tankar och idéer kring hur ni skall synas...
Eller kanske över en golfrunda?